Over Digitaal Carbon
 
Digitaal Carbon
Rietgrachtstraat 69 Arnhem
06-41191398
026-3218338
 
© Miriam Kuijpers 2014
 
 

Over Miriam Kuijpers


Hoe een schoen de tango beleeft.

Digitaal Carbon is een foto & videobedrijf van Miriam Kuijpers. In juli 2007 is zij afgestudeerd aan de kunstacademie te Arnhem richting Vrije kunst.
Curriculum Vitae 


Voordat zij naar de kunstacademie ging, heeft zij zeven jaar in het basisonderwijs gewerkt. Toen al vond ze het leukste van haar werk om creatieve vakken te geven aan kinderen. Terwijl ze samen met de kinderen naar school- tv keek, droomde ze dat ze deze programma´s zelf maakte.

Tijdens haar opleiding aan de kunstacademie leerde ze hoe je een fascinatie kon omzetten in een visueel beeld. Dit kon van alles zijn: een schilderij, een beeld, een zeefdruk of een foto/film. In de laatste twee jaren koos zij definitief haar richting tot Audiovisueel Kunstenaar.

Ze is afgestudeerd met drie kunstfilms en heeft daarna veel geëxposeerd in musea en op festivallen. Ze kreeg een stipendium in Duitsland en daar heeft ze haar eerste lange film gemaakt: Das Schloss.
Bij haar eigen werk zie je meer van haar films.

In 2009 besloot Miriam naast haar kunstenaarschap een eigen bedrijf te starten in film en fotografie genaamd "Digitaal Carbon". Ze kreeg veel filmopdrachten bij Kunstbedrijf Arnhem. o.a. items voor Jong in Arnhem, educatieve films over mythen en sagen aansluitend bij een lesprogramma en ook de documentaire Swing on South.

In 2011 werd ze gevraagd te komen werken bij Cultuur & School als Nieuwe Media docent. Door haar onderwijs-achtergrond te combineren met haar kunstachtergrond heeft ze daar het Nieuwe Media aanbod veranderd in een aanbod van deze tijd.

Het maken van animatiefilm, korte films, muziekclips, bewerkte foto's, een blogsite voor kinderen over de toekomst waar de wereld op kan reageren. Ze merkte dat ze even trots was op het werk van leerlingen die ze begeleidde als op haar eigen werk. Nog steeds geeft zij als ZZP-er af en toe les op verschillende scholen in Arnhem.

In oktober 2013 startte zij samen met haar zus een nieuw bedrijf: Workshop Atelier Arnhem. Een plek om creatief bezig te zijn en mensen te ontmoeten. Ze hebben een atelier in de Looierstraat te Arnhem,
midden in het centrum van de stad.

Miriam is gespecialiseerd in de Nieuwe Mediaworkshops en haar zus Simone geeft schilderworkshops. Het zijn toegankelijke workshops en cursussen voor het gewone publiek. Daarnaast zijn er verdiepende cursussen voor mensen die een stapje verder willen gaan.

Beneden in het pand is een grote ruimte, waar foto en videoproducties kunnen worden bewerkstelligd. Er is een uitgebreide fotostudio en een computerhoek en er zijn materialen voor animatie & green-screen voor de workshops en cursussen. Daarnaast kan zij deze faciliteiten gebruiken voor haar productieopdrachten
en eigen werk.

Het workshopaanbod is te zien op de website:

www.workshopatelierarnhem.nl